Pensioen zelf doen

 

Pensioen zelf regelen of zelf doen MET ondersteuning.

Heeft u minder dan 10 werknemers dan is PENSIOEN ZELF DOEN wellicht voor u een optie.

PENSIOEN ZELF DOEN betekent dat het execution only is waarbij U een product afsluit zonder advies van een pensioenadviseur.

De Nu PensioenRekening.

Heeft u nog geen pensioen geregeld voor uw werknemers? Regel dan online de Nu PensioenRekening. Voor wie het anders wil. Pensioen op een beleg­rekening. Met vaste kenmerken en een aparte overlijdensrisico­verzekering

Regel zelf uw pensioen.

Een eenvoudig, verantwoord en innovatief pensioen voor uw medewerkers.

 • u heeft niet meer dan 10 werknemers in dienst
 • uw bedrijf valt niet onder een BPF of CAO
 • u heeft nog niets voor een pensioen geregeld

U regelt de Nu PensioenRekening online zónder advies

Dit product is bedoeld voor bedrijven tot 10 werknemers. Wij bekijken niet of de Nu PensioenRekening het beste past bij uw bedrijf en we onderzoeken niet of de pensioen­regeling past bij uw financiële situatie. Ook weten we niet wat uw doel is. U bent verantwoordelijk en beoordeelt zelf of dit product past in uw situatie. Nu en in de toekomst.

Geldt voor uw bedrijf een collectieve arbeids­overeenkomst? Of valt uw bedrijf onder een bedrijfstak­pensioen­fonds? Als dat zo is neem dan contact met ons op, dan kunnen wij u verder helpen. Ook kunt u ons contacten als u liever advies krijgt en samen met ons zoekt naar de regeling die het beste bij u past.

 • Bereken uw pensioenkosten per maand. Vul eerst uw gegevens en die van uw werknemers in.
 • Check uw ervaring en kennis voordat u de Zwitserleven Nu PensioenRekening online aanvraagt. Voor uw aanvraag hebben wij extra gegevens van u en uw werknemers nodig.
 • Regelt u uw aanvraag direct online? Dan betaalt u eenmalig €345,- distributiekosten aan de pensioenuitvoerder. Daarna sluiten wij, KLEINE FINANCIEEL ADVIES, met u de beheerovereenkomst.

Kenmerken in het kort.

 • Er is geen contractduur. De opzeg­termijn is twee maanden.
 • De beschikbare premie belegt uw werknemer op een eigen beleggings­rekening tot hij of zij met pensioen gaat.
 • De beleggings­waarde is bestemd voor pensioen. Uw werknemer kan dit geld nooit vrij opnemen en besteden.
 • De hoogte van de premie hangt af van de leeftijd van uw werknemer. De premie per leeftijd stijgt volgens een staffel.
 • Bij overlijden is de beleggings­waarde bestemd voor partner­pensioen. De partner kan dit geld nooit vrij opnemen.
 • Er is een eenmalig bedrag van 4 maal het jaarsalaris verzekerd als uw werknemer overlijdt. De partner kan dit geld vrij besteden.
 • De administratiekosten zijn € 5 per deelnemer per maand, voor de pensioenuitvoerder.
 • Werknemers betalen de kosten van de beleggingen

 

 

 

 

Meestgestelde vragen.

Nu PensioenRekening.

Waarom kan ik niet meer dan 10 werknemers invoeren?
De Nu PensioenRekening wordt online aangeboden voor bedrijven met maximaal 10 werknemers. Werken er bij uw bedrijf meer dan 10 werknemers? Dan is het verstandig om contact op te nemen met Kleine Financieel Advies voor een oplossing met advies.

 

De pensioen­regeling van mijn bedrijf valt onder een BPF. Kan Zwitserleven het pensioen voor mijn bedrijf regelen?
Dit kan alleen als wij als uw adviseur dit nader hebben onderzocht. Zo moet het BPF bijvoorbeeld eerst toestemming geven als u het pensioen door Zwitserleven wilt laten regelen. Daarom is het niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies online te sluiten.

 

Voor mijn bedrijf geldt een cao. Kan ik dan online een Nu PensioenRekening voor mijn werknemers sluiten?
Als u een cao heeft, is het niet mogelijk om de Nu PensioenRekening online te sluiten. Kleine Financieel Advies kan voor u uitzoeken of de Nu PensioenRekening binnen uw cao past. Daarom is het niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies online te sluiten.

 

Waarom moeten alle werknemers meedoen als ik de Nu PensioenRekening voor mijn werknemers regel?
Als u een pensioentoezegging doet, dan geldt dit als arbeidsvoor­waarde voor al uw werknemers. Het is niet mogelijk om voor één of meer van uw werknemers een uitzondering te maken. Ook als u met één van uw werknemers iets anders wilt afspreken, houden zij toch gelijke rechten op pensioen. En brengt het voor u extra verplichtingen met zich mee om deze gelijke rechten te borgen. Kleine Financieel Advies kan voor u uitzoeken of er werknemers zijn die niet onder dezelfde arbeidsvoor­waarde vallen. Het is daarom niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies online te sluiten. Ook kan een werknemer zelf geen afstand doen van pensioen­opbouw in de regeling.

 

Wat kunt u verwachten als u een Nu PensioenRekening aanvraagt?
Binnen twee werkdagen neemt Kleine Financieel Advies contact met u op. We nemen uw aanvraag telefonisch met u door. U kunt dan nog vragen stellen, maar wij zullen geen advies geven. Zodra wij met u de overeenkomst hebben geregeld, openen wij voor uw medewerkers een Nu PensioenRekening. Hierover krijgen uw werknemers persoonlijk bericht.

 

Wat zijn de productkenmerken?
Beschikbare premie. Met de Nu PensioenRekening spreekt u met uw werknemers af hoe hoog de premie is voor hun pensioen. We noemen dit een beschikbare premie­regeling. Voor de beschikbare premie gaan we uit van de fiscaal toegestane maximale staffel (staffel 2 met 3% rekenrente, zie hieronder). De premies stijgen voor een hogere leeftijdsgroep. Het is verstandig om te bekijken of u onderstaande pensioenpremies de komende vijf tot tien jaar nog steeds kunt betalen voor uw werknemers. Ook als uw werknemersbestand groeit, of de salarissen stijgen.

Pensioenpremie als percentage van salaris min € 13.344 (franchise 2018)

Leeftijd van uw werknemer Totale pensioenpremie
Vanaf 18 t/m 20 jaar 6,90%
Vanaf 21 t/m 24 jaar 7,70%
Vanaf 25 t/m 29 jaar 8,90%
Vanaf 30 t/m 34 jaar 10,30%
Vanaf 35 t/m 39 jaar 12,00%
Vanaf 40 t/m 44 jaar 13,90%
Vanaf 45 t/m 49 jaar 16,20%
Vanaf 50 t/m 54 jaar 18,90%
Vanaf 55 t/m 59 jaar 22,30%
Vanaf 60 t/m 64 jaar 26,40%
Vanaf 65 jaar 30,50%
 • Hoe werkt de staffel voor de beschikbare premies? Stijgt de gemiddelde leeftijd van uw werknemers de komende jaren? Dan betaalt u hogere premies voor pensioen. Hoeveel precies hangt af van de gemiddelde leeftijd en de hoogte van de salarissen. Het is belangrijk om naar uw financiële situatie te kijken. Kunt u de premies ook in de toekomst blijven betalen? Premies 2018 (leeftijd 24) Pensioengrondslag: € 27.000 (salaris € 40.344 -/- franchise € 13.344) Beschikbare premie: € 2.079 per jaar (7,70% van de pensioengrondslag)Premies 2024 (leeftijd 30) Pensioengrondslag: € 45.000 (salaris 60.000 min franchise € 15.000) Beschikbare premie: € 4.635 (10,30% van de pensioengrondslag)
 • Premies 2021 (leeftijd 27) Pensioengrondslag: € 27.000 (in dit voorbeeld is het salaris en de franchise hetzelfde gebleven) Beschikbare premie: €  2.403 per jaar (8,90% van de pensioengrondslag)
 • De beschikbare premie voor uw werknemer stijgt per leeftijdsgroep. Hiervoor geven we u graag een voorbeeld. We houden in ons voorbeeld geen rekening met de premies die u betaalt voor de aparte verzekering bij overlijden.
 • Franchise: Van het salaris van uw werknemer trekken we eerst € 13.344 (2018) af. Dit bedrag noemen we de franchise. Wij trekken dit bedrag af van het salaris omdat uw werknemers ook een AOW-uitkering ontvangen. De franchise hangt af van de AOW-uitkering. Daarom verandert die ieder jaar. Het bedrag dat overblijft als u de franchise heeft afgetrokken van het salaris noemen we de pensioengrondslag.
 • Eigen bijdrage? Als werkgever hoeft u niet alles zelf te betalen. U kunt samen met uw werknemers afspreken dat zij ook een deel van de pensioenpremie betalen. De hoogte van de eigen bijdrage spreekt u af met uw werknemers en legt u vast in de arbeidsvoor­waarden. Dit kan bijvoorbeeld een percentage zijn van de pensioengrondslag. Maar de eigen bijdrage mag nooit hoger zijn dan de beschikbare pensioenpremie van uw werknemer die hoort bij de Zwitserleven Nu PensioenRekening. Deze premies liggen vast in het pensioenreglement.
 • Beleggings­waarde: De pensioenpremie wordt belegd. Als de werknemer met pensioen gaat, keert Zwitserleven PPI de waarde van de beleggingen uit. Op de persoonlijke website van de (ex-)werknemer ziet hij hoe hoog de beleggings­waarde is. Op de pensioendatum koopt de werknemer met dit bedrag een vast of variabel ouderdoms­pensioen en eventueel een partner­pensioen.
 • Overlijdt uw werknemer voordat zijn pensioen ingaat? Dan is de beleggings­waarde bestemd voor het pensioen voor de partner en eventueel voor de kinderen van uw (ex-)werknemer. De hoogte van dit pensioen hangt af van de waarde van de beleggingen op dat moment. Als de beleggings­waarde laag is, dan is het pensioen voor de partner of kinderen niet genoeg om het verlies aan inkomsten te compenseren.
 • Pensioen­bedragen. Hoe hoog de beleggings­waarde op de pensioendatum is, weet de werknemer niet exact voordat hij met pensioen gaat. Beleggen brengt risico met zich mee. Uw werknemer heeft kans op een hoger, maar ook op een lager dan verwacht resultaat. De werknemer weet ook nog niet precies hoeveel pensioen hij met de beleggings­waarde kan kopen. Bijvoorbeeld omdat de prijs van dit pensioenproduct ieder moment kan veranderen, of omdat een andere verzekeraar hier een andere prijs voor vraagt. Tot hij met pensioen gaat, laat Zwitserleven PPI de werknemer op zijn persoonlijke website alleen voorbeeld­bedragen van het pensioen zien. Hiermee heeft hij dus geen zekerheid over de hoogte van zijn pensioen­uitkering.
 • HorizonBeleggen. Uw werknemer belegt de premie bij HorizonBeleggen in een mix van beleggingen die past bij zijn leeftijd. We noemen dit Lifecycles. Zo’n lifecycle bestaat voor iedere leeftijd uit verschillende fondsen, aandelen en obligaties. De risico’s en verwachte opbrengsten zijn per lifecycle anders. De risico’s van beleggen bouwen we in stapjes af tot uw werknemer met pensioen gaat.
 • Extra verzekering bij overlijden voor uw werknemers. Voor uw werknemer verzekert u een eenmalig bedrag van vier keer het bruto jaarloon. Dit doet u alleen als uw werknemer een partner heeft en zolang uw werknemer bij u in dienst is. Hiervoor betaalt de werkgever iedere maand risicopremies. Zodra uw werknemer uit dienst is, is hij niet meer verzekerd voor het eenmalige bedrag bij overlijden. Overlijdt uw werknemer? Dan keren we vier keer het jaarloon aan u uit als uw werknemer overlijdt. Dit bedrag is voor de partner of de kinderen van uw overleden werknemer.
 • Risicopremies. U betaalt de premie voor de verzekering bij overlijden van de werknemer iedere maand apart aan Zwitserleven PPI. Deze risicopremies zijn geen onderdeel van de beschikbare premies voor het pensioen. Deze risicopremie telt u op bij het loon van uw werknemer. Hierop houdt u dus iedere maand of ieder jaar loonheffing in. Dit doet u niet voor de beschikbare pensioenpremie. Hoeveel u precies moet inhouden, leest u bijvoorbeeld op de fiscale pagina De collectieve risico­verzekering en belasting. Als u geen loonheffing inhoudt over de premies, dan moet u over de uitkering loonheffing inhouden. Dit is nadelig voor de partner.
 • De Pensioenwet. De premie­overeenkomst van de Nu PensioenRekening valt onder de Pensioenwet. In de Pensioenwet staat bijvoorbeeld hoe hoog de beschikbare premie maximaal mag zijn. En dat de pensioentoezegging voor uw werknemers is beschermd. De extra verzekering voor het eenmalige bedrag bij overlijden valt niet onder de Pensioenwet. Daarom hoeft de partner met dit bedrag geen pensioen voor zichzelf te kopen. Maar (een deel van) de uitkering valt wel in de erfenis van uw overleden werknemer. Hoeveel erfbelasting de partner of het kind hierover moet betalen, hangt af van de totale erfenis.
 • Raakt een werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt? Dan blijft hij tóch pensioen opbouwen en hoeft er (gedeeltelijk) geen premie betaald te worden. Dit doen we voor het deel dat hij arbeidsongeschikt wordt volgens het UWV. We volgen het 6-klassen­systeem van de WIA. Voor deze dekking betaalt de werkgever een opslag voor Premievrijstelling voor arbeids­ongeschiktheid (PVA) op de premie.
 • Administratiekosten. De administratiekosten per 1 januari 2018 bedragen € 60 per deelnemer per jaar (€ 5 per maand). Deze kosten brengen wij in rekening bij de werkgever. U ontvangt hiervoor iedere maand een factuur.
 • Beleggingskosten: Uw werknemers betalen kosten voor het regelen van de beleggingen. Deze kosten verrekenen we met de beleggings­waarde. Bij HorizonBeleggen beleggen wij in deze fondsen:
 1. Zwitserleven Wereld Aandelen­fonds 0,52%
 2. Zwitserleven Credits Fonds 0,54%
 3. Zwitserleven Medium Duration Fonds 0,54%
 4. Zwitserleven Long Duration Fonds 0,54%
 5. Zwitserleven Selectie Fonds 0,76%

De fondskosten gelden per 1 juli 2018.

 • In de tabel staan ook de totale fondskosten. De fondskosten worden berekend over de waarde van de beleggingen. Is de waarde van de beleggingen bijvoorbeeld € 10.000 dan zijn de fondskosten in het Zwitserleven Wereld Aandelen fonds € 52 per jaar.
 • Wilt u de Nu PensioenRekening opzeggen? Dan geldt bij Zwitserleven PPI een opzeg­termijn van twee maanden. Hierna bent u Zwitserleven PPI geen premies meer verschuldigd. De pensioentoezegging is echter wel een arbeidsvoor­waarde. U kunt hier niet zomaar mee stoppen. Daarom blijft u wel verplicht om pensioen voor uw werknemers te regelen zolang uw werknemers dit van u verwachten.
 • Kunt u de pensioenkosten voor de Nu PensioenRekening niet meer betalen? Dan informeert Zwitserleven PPI uw werknemers als u de factuur na aanmaning niet uiterlijk op de vervaldatum heeft voldaan. Nadat Zwitserleven PPI uw werknemers heeft geïnformeerd, maken we de verzekeringen premievrij en stopt de opbouw van hun pensioen. De precieze voor­waarden en termijnen spreekt Zwitserleven PPI met u af in de overeenkomst voor de Nu PensioenRekening. De pensioentoezegging blijft echter wel een arbeidsvoor­waarde. U kunt hier niet zomaar mee stoppen. Daarom blijft u wel verplicht om pensioen voor uw werknemers te regelen zolang uw werknemers dit van u verwachten.
 • Geen advies. Als u de Nu PensioenRekening online regelt, dan krijgt u geen advies. U bepaalt zelf welk pensioenproduct het beste bij uw bedrijf past. Zonder advies houdt u zelf rekening met uw kennis en ervaring, uw doelen, financiële situatie en uw risicobereidheid.

 


Nu PensioenRekening.

Regel online de Nu PensioenRekening voor uw werknemers

 • inleg gaat bijna volledig naar pensioen
 • snel en makkelijk online regelen
 • lage kosten

Klik op de button Pensioen zelf doen om de premie te berekenen.

Klik hieronder voor alle productinformatie van de Zwitserleven Nu PensioenRekening;


 

TARIEF PENSIOEN ZELF DOEN (Execution only = volledig zonder hulp uw pensioen online regelen)

(volledig Zonder Hulp uw pensioen online regelen)

Aantal deelnemers in het contract Tarief per deelnemer
maandelijks
Eerste kosten (éénmalig)
0 tot 10 € 0,00 € 545,00 (incl. € 345,- voor de pensioenuitvoerder)

TARIEF PENSIOEN ZELF DOEN

(Met hulp van ons uw pensioen online regelen)

Aantal deelnemers in het contract Tarief per deelnemer
maandelijks voor de nazorg en communicatie*
Eerste kosten (éénmalig)
0 tot 10 € 10,00 € 1.345,00 (incl. € 345,- voor de pensioenuitvoerder)

* Deze kosten worden in de praktijk gedeeltelijk of geheel, samen met de eigen bijdrage in de pensioenpremie, ingehouden op het salaris van de werknemer.

Telefonisch zijn Gerrit en Ivo Kleine te bereiken op 0224-215484. Zij zullen u dan helpen bij het opstarten van de regeling.


 

Het Pensioen product

Het Pensioenproduct is een product bij Zwitserleven PPI.  Zwitserleven heeft met haar PPI pensioen product de hoogste score in de markt behaald.

 

Voordeel voor de werknemer

De deelnemers zijn hierdoor verzekerd van een moderne pensioenregeling met een opzegtermijn van 2 maanden en met een hoog rendement.

 

Voordeel voor de werkgever

Wij kunnen de werkgever helpen bij het communicatietraject over de pensioentoezegging welke een belangrijk onderdeel is van zijn zorgplicht.

 

Wilt u dat alles uit handen wordt genomen inclusief een volledig advies en nazorg traject klik dan hier.